{ "title": "Depresyon Hastalığı", "image": "https://www.depresyonhastaligi.gen.tr/images/Depresyon-Hastaligi-81.jpg", "date": "20.01.2024 06:24:12", "author": "Rabia Yaluk", "article": [ { "article": "Depresyon hastalığı, insanlar zaman zaman kendileri mutsuz ve huzursuz hissederler. Tabi bütün bunların sebepleri vardır. Kimi insan sevdiğinden ayrılır kim insan işinden ayrılır bazıları ise ailesi yüzünden ruhsal bunalıma girerler. Aslında bütün bu üzüntü ve sıkıntılar normal yaşantının birer parçasıdır fakat bütün bunlar uzadığı zaman sıkıntılar ortaya çıkıyor. Nedensiz uzaması ruhsal bunalıma sürükler insanı. Buda bir depresyon hastalığıdır. Depresyon duygu ve düşünceyi etkileyen bir hastalıktır. Tedavi edilmemesi durumunda günler aylar hatta ömür boyu sürebilme olasılığı vardır.

Depresyon hastalığı hangi şekillerde ortaya çıkar?
Depresyon hastalığı belirtileri nelerdir?
Depresyon hastalığı, yaşam boyunca depresyona girmek %15 oranındadır. Kadınlarda ise bu oran %25'tir. Kadınlarda bu oran daha yüksektir. Bu oran her toplumda böyledir. Çünkü kadınlarda gebelik döneminde doğum sonrasında ve menopoz döneminde daha fazlalık gösterir. Bu durum kadınlarda fazla olmasının sebebi hormonlardır. Genelde 20-50 yaş arasında görünür. Hastalık süresinde insanlarda ilgisizlik şikâyeti ortaya çıkar hep ilgi bekler ama söyleyemez kişiye destek gerekmektedir.

Depresyon hastalığı erkeklerde nasıl olur?
Depresyon hastalığı Kadınlarda nasıl olur?
Depresyon hastalığı tedavisi, tedavisi genelde antidepresanlar veya psikolojik desteklerdir. Bu yöntemlerle tedavinin başarı oranı oldukça yüksektir. Fakat bu durum kişiden kişiye değişir bazı insanlarda oldukça zordur bu süreç ve tedavisi. Konuşma terapisine bazen ihtiyaç duyulur karşındakini anlamak bu dönemde çok önemlidir hastaya onu anladığını hissettirip hastayı güvende hissettirmek gerekir. Sorunların nedenini diyalog kurarak öğrenebilir ve hastaya yardımcı olabiliriz bu şekilde. Eğer hasta bulunduğu ortamda mutsuz ve huzursuz ise ortam değiştirmesi ve kafa dağıtması hasta için iyi bir tedavi yöntemidir. Yani bu süreçte hastayı anlayıp dinleyip onunla konuşup zaman tanımak gerekir zamanla düzelecektir hasta. Daha ağır hastalarda ilaç tedavisi uygulanmalıdır.
" } ] }